Turer for ungdomstrinnet

8. klasse drar på klassetur i starten av skoleåret for å bli bedre kjent med hverandre. Turen har en eller to overnattinger i Bergen / omegn, med ulike aktiviteter og undervisningsopplegg.

9. klasse går i Stølsheimen og bor på Selhamar-hytten et par dager tidlig på høsten, når fjellet er på sitt vakreste. Der lærer vi om kart og kompass, om steinsorter og plantearter, om gammel stølsdrift og utbygging av vannkraftverk – alt i nydelige omgivelser.

10. klasse reiser til Krakow og Berlin, der turen er arrangert og tilrettelagt av «Aktive Fredsreiser».  Vi besøker konsentrasjonsleirene i Auschwitz og Birkenau og får omvising i Gestapos hovedkvarter i Berlin. Turen har særlig fokus på uretten som ble begått under og etter andre verdenskrig, et viktig emne i flere fag på dette trinnet. Men vi rekker også å være med på folklorekveld med lokale musikere og dansere, se Saltgruvene ved Krakow og utforske byen på egenhånd.

Vi tror at disse turene ikke bare er et kjærkomment avbrekk i en travel skolehverdag, de gir også god og alternativ læring. Og ikke minst er de med på å styrke det sosiale samholdet og fellesskapet på ungdomsskolen.

Kontakt oss

Skolekontoret
Tlf: 55 98 78 20
E-post: post@bkgs.no

Rektor Lars Kongsvik
Tlf: 95 97 85 66
Epost: lars.kongsvik@bkgs.no

Inspektør Inger Lise Pedersen
Tlf: 93 88 78 19
Epost: inger.lise.pedersen@bkgs.no

Inspektør Marit Vigerust Bratlie
Tlf: 45 80 15 77
Epost: marit.vigerust.bratlie@bkgs.no

Adresse: Øvre Kråkenes 49, 5152 Bønes

Ønsker du omvisning på skolen?
Ta kontakt!